Juniorlex: Mumier

Mumier - juniorlex

Tittel: Mumier (Serie: Juniorlex)

Forfatter: Peter Chrisp, oversatt av Lene K. Hoff

Forlag: Damm

Kilde: lånt på biblioteket


 Avslør mumienes myesterier! Les om mumier fra hele verden – fra det gamle Egypt til Arktis – både naturlig bevarte mumier og balsamerte mumier. Du får vite hvordan mumiene ble laget, om masker, kister, gravrøvere og berømte faraoer.


Jeg har lest en fagbok for barn og unge! Boken er fra 2005, og når den ble laget fikk den et eget nettsted hvor en kunne finne utfyllende informasjon. Problemet er at denne nettsiden ikke finnes lenger (og ja det var irriterende når jeg fant det ut), den var i alle fall ikke der boken sa den skulle være. Noe som var veldig synd etter min mening.

Innholdet generelt i boken var veldig spennende og interessant. Det var masse bilder i boken som levendegjorde den på en god måte. Tekstene var korte, men informative og lette å forstå. Bakerst i boken var det en tidslinje over mumier; når de ble mumifisert og hvordan. Det var dessuten en tabell over egyptiske dynastier (mange årstall…) og en ordliste med forklaringer til en del av ordene som ble brukt i boken, men som ikke alle nødvendigvis vet hva betyr.

Alt i alt var dette en positiv opplevelse av en bok i serien som heter Juniorlex. Denne serien har mange flere bøker, så det kan fort skje at jeg leser noen flere av dem 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..