Smakebit: Mumier

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag er et meme opprettet av Flukten fra virkeligheten.

Denne uken har det skjedd mye på jobben min, så jeg har ikke rukket å lese mye. Vi har hatt et stort arrangement, Kultmania, som har tatt opp mye av tankene mine den siste tiden. Dette har gjort at jeg ikke har lest så mye som jeg skulle ønske den siste uken. I tillegg skal jeg snart ut å bokprate på en skole, og vil ha noe nytt å snakke om til dem. Derfor er dagens smakebit litt annerledes, det er nemlig en fagbok for barn og unge!

Mumier - juniorlex

«En mumie er den bevarte kroppen og huden til et dødt menneske eller dyr. Noen mumier er flere tusen år gamle, men de er så godt bevart at vi kan se hvordan det mumifiserte mennesket eller dyret så ut da det levde.»

«For mer enn 7000 år siden bevarte chinchorrofolket sine døde med metoder som til og med var mer avansert enn dem som ble brukt i det gamle Egypt.»

«Gjennom historien har ulike krigerfolk over hele verden kappet hodene av fiender de har beseiret i kamp, og beholdt dem som trofeer. Det mest berømte av disse krigerfolkene er jivaroene, som fremdeles lever i regnskogene i Ecuador. Det som gjorde jivarofolket så spesielt blant hodejegerne, var at de fjernet huden på hodene og krympet dem for å bevare dem.»

Jeg liker å lære nye ting, og siden jeg ikke går på skolen lenger, men jobber, er det å lese fagbøker en måte å gjøre det på. Ulempen med mange fagbøker for voksne, selv om de ofte er veldig interessante, er at de blir gjerne litt «tørre». Denne boken om mumier for barn og unge, passer meg bra, det er utrolig mye informasjon, men den er likevel delt godt opp. Dessuten er det masse bilder som gjør boken mye mer levende. Jeg tror dette er det første Juniorlex jeg leser, og jeg vil lese flere av dem 🙂

Hva har du lest den siste uken?

5 kommentarer om “Smakebit: Mumier

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..