Bare ett år

Bare ett år

Tittle: Bare ett år

Forfatter: Gayle Forman; oversetter: Gry Wastvedt

Forlag: Cappelen Damm

Kilde: lånt på biblioteket

Boken i fem ord: kjærlighet, lengsel, reising, frykt og sammentreff.

Dette er ikke første boken jeg leser av Forman, og det vil heller ikke bli den siste. Hun skriver på en måte som gjør at jeg ikke klarer å legge boken fra meg 🙂

Denne boken burde leses etter boken «Bare en dag», fordi i denne boken får vi historien til Willem. Willem og Lulu hadde en magisk dag sammen i Paris. Men som vi alle vet, etter en dag kommer natten før en ny dag kommer. Ny dag, nye muligheter, men det er ikke alltid nye ting blir som en har tenkt. Willem er en person som reiser rundt, og ikke klarer å slå seg til ro. Han sliter med å finne seg selv, men også å finne Lulu. Willem har lenge trodd på sammentreff, men etterhvert er han mer tvilende.

Jeg likte persongalleriet i denne boken veldig godt. Utviklingen til Willem gikk i rykk og napp, sånn som det ofte gjør. Det er vanskelig å bli en annen person helt plutselig. Først må personen selv venne seg til at han endrer seg, og så må alle andre personer denne ene personen kjenner venne seg til at en person de har kjent lenge endrer seg og blir annerledes enn han var før. (Det ble en lang og slitsom setning, nesten litt som å forandre seg som person og la alle andre tilpasse seg det.) Jeg likte at Willem ikke var en person som gav opp, selv om det tidvis nesten kunne virke sånn. Han var en person som klarte det å flyte med strømmen som brakte ham uventede steder, virkelig å gripe dagen. Willem møter mange mennesker på sin vei, noen han kjenner fra før, og nye bekjentskaper. Alle disse personene bringer noe til historien, alle har en mening. Noen blir vi bedre kjent med enn andre, mens andre møter vi mange ganger før de føles som noe mer enn bare ett flyktig bekjentskap.

Alt i alt så var dette en herlig bok, om kjærlighet, reising og lengsel 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..