I dødens labyrint

I dødens labyrint

I dødens labyrint er første bok i serien The maze runner av James Dashner. Gjennom hele boken følger man hovedpersonen Thomas. Han husker kun navnet sitt i starten av boken; etterhvert har han følelsen av at han burde huske mer. Dette er en dramatisk dystopi som det også er laget film av. Jeg har både lest boken og sett filmen, og selv om jeg syns at filmen var bra, er boken bedre. Boken er mer nyansert og vennskapene som utvikler seg i boken er herlige. Spesielt vennskapet mellom Thomas og Chuck. Flere ganger i løpet av boken var det sammenligninger med å være mus i en labyrint, og det passet så utrolig bra. I en firkantet lysning som er omgitt av en labyrint lever en stor gjeng med gutter. Ingen av dem vet hvorfor de er der eller hvor de kommer fra, men de gir aldri opp håpet om å komme vekk fra denne lysningen.

Som en av karakterer i boken sier, for at de skal overleve må de ha orden og et system som fungerer. Alle samfunn må ha regler, selv om situasjonen kanskje virker merkelig. Etter min mening viser også boken at det er viktig å aldri gi opp håpet, men å kjempe for det du tror på (selv om du ikke alltid vet hva det er med en gang). Når det gjelder å løpe rundt i en labyrint hver dag hele dagen, jeg ble nesten sliten bare ved å lese om det.

Etter min meningen kan denne boken passe for mange; den har spenning i massevis, action og noen få scener med følelser (merk: disse er ikke «klissete»).  Alt i alt en veldig bra bok!

Ildprøven er bok to i serien, og Dødskuren er bok tre i serien.

Forlag: Cappelen Damm

Sidetall: 447 sider

Kilde: leseeksemplar fra forlaget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..