En smakebit på søndag

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag er et meme opprettet av Flukten fra virkeligheten.

Dagens smakebit er ikke bare en bit, men to (tre?). Den første smakebiten er fra Frost av Roy Jacobsen, dette er en bok jeg leser til en lesesirkel jeg er med i. Den kan nok kalles en historisk roman, og den er interessant, men jeg klarer ikke helt å komme inn i historien (men håper det skjer snart). Dette er en bok jeg syns det er vanskelig å finne en smakebit fra, fordi alt henger så veldig sammen. Derfor kommer det to små smaker.

Frost


«Da han kom opp på gården igjen sto jentene og stirret skrekkslagne på den svinebundne fangen. Gest dumpet ned i gresset foran ham og spurte igjen om han hadde ranet finnskatten.»

«I hele den tiden Gest lå syk sov jentene i sengerommet hans, mens Are hvilte på benken utenfor, med våpnene. Gest kalte ham sin tapre beskytter og spurte flere ganger hvorfor det ikke kom noen dit»


Den andre boken jeg nettopp har begynt på heter Moderate violence og er skrevet av Veronica Bennett. Jeg tror den regnes som en ungdomsbok, men temaet er selvskading, så det er ikke en søt og hyggelig bok. Så langt har jeg rukket å lese to kapitler, men den virker interessant.

Moderate violence


«She frowned at the computer screen. If DVD’s could have little labels that went to the heart of what they were like, maybe people could as well. She pulled the keyboard towards her, opened a new Word file and typed «Trevor». She paused a moment, and then wrote: Unsuitable for young children. He could be gross, especially on whiskey-and-chaser days, when he would belch or fart fruitily, and swear at newsreaders.»


Hva leser du denne søndagen?

12 kommentarer om “En smakebit på søndag

  1. Tack för smakebitar! Frost verkar jättespännande, har ju menats vara «en värdig arvtagare till Röde Orm och Kristin Lavransdotter», och bara det lockar ju till läsning. Tack för tips!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..