Populær

Populær: en selvbiografi: vintagetips for nerdete jenter er skrevet av Maya Van Wagenen. Jeg hadde hørt mye om denne boken før jeg fikk lånt den med hjem fra biblioteket og lest den. Maya var 15 år når hun skrev boken, det i seg selv er imponerende fordi språket i boken er så godt.

Utgangspunktet for boken var en gammel bok de fant når de ryddet, skrevet av Betty Cornell på femtitallet om hvordan bli en populær tenåring. Moren utfordret Maya til å teste ut de ulike tipsene for å se om de ville fungere i dagens samfunn. Maya prøvde ut de ulike tipsene, måned for måned. Noen av tipsene fungerte, mens andre ikke gjorde det.

Det var en underholdende bok å lese. Det var også ting som jeg ble imponert over at hun prøvde; hansker og perlekjeder? Ikke noe jeg tror jeg ville turt på den alderen. Mennesker er flokkdyr, og man holder seg til flokken man hører til i. Maya testet med denne utfordringen og boken ut andre flokker, og fant ut at de ikke var helt slik hun trodde. Ting ser ulikt ut fra innsiden og fra utsiden.

Så, ikke vær redd for å være deg selv, men snakk med folk, mest sannsynlig vil du få en hyggelig overraskelse (skjønt ikke alltid). Husk jenta med perlekjedet 😉

Forlag: Gyldendal

Sider: 258 sider

Kilde: lånt på biblioteket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..