Flukten

Flukten

Flukten er første bok i det som skal bli Betaserien; skrevet av Torborg Igland og Amund Hestsveen. Vi er i Norden, 60 år frem i tid. Staten Skandia består av tidligere Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vi følger 11.klassingene Kodak, Livni og Jor. Kunst, litteratur og musikk er forbudt, og regnet er giftig. Alle må hele tiden holde seg til reglene som er lagt av Første frie leder. Det er om å gjøre å bli best i klassen, da blir du utvalgt til offiserstrening og et priviligert liv. Hvis ikke du er blant de 10 utvalgte i klassen din (som består av 30 elever), blir du sendt til nordområdene.

Kodak har ikke alltid gått sammen med Livni og Jor på skolen, han kom til Stasjon 21 for noen år siden. Før han kom dit hadde Kodak en familie. Nå bor han på en dorm slik de fleste andre han går på skolen sammen med. Han er derimot ikke like sikker som de andre på at regnet er giftig. Han stiller spørsmål ved enkelte ting, noe som kan være farlig. Alle blir passet på; blant annet ved hjelp av armbåndene de alle har. Armbåndene er koblet til Sys; systemet som overvåker alt og alle i samfunnet. Kodak og Varn har derimot klart å finne noen måter å prøve å lure systemet på.

Jeg syns boken hadde et godt utgangspunkt. Skandia var ikke et sted jeg ville vært i nærheten av, men det var likevel interessant. Overvåkningen i boken gav meg et inntrykk av at forfatterne har lest 1984 av George Orwell (bra bok!). Utvelgelsen av en miks av Battle Royale (Takami) og The hunger games (Collins). Men boken hadde likevel noe helt eget ved seg. Boken ble likevel ikke mer enn ok for meg, den var litt i lengste laget fordi det tok litt for lang tid før det skjedde noe særlig etter min mening. Staten Skandia var utrolig godt forklart; men det ble litt for mye detaljer og ting jeg ikke følte var nødvendig å ha med. Forfatterne kunne gjerne kuttet ut noen av beskrivelsene, og komprimert noen av tingene; både for at boken skulle blitt kortere, men også for å få mer driv i historien.

Så alt i alt en ok bok, men ikke en hvor jeg bare må ha neste bok i serien… Desverre 😦

Forlag: Gyldendal

Sider: 481 sider

Kilde: lånt på biblioteket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..